Grisar
Våra grisar går utomhus och får beta, böka, gyttjebada och sova efter eget önskemål. De är av treraskorsningen piggham. Grisarna rör sig mycket och växer därför långsamt vilket ger ett fast, saftigt och smakrikt kött.
Grisarna kommer till oss som smågrisar i början av juni och får därefter gå utomhus med tillgång till en ligghall med gott om halm. De utfodras med spannmål blandat med koncentrat vilket innehåller mineraler och alla nödvändiga näringsämnen. Men de äter också allt som de betar och bökar upp i sin hage. Framåt sensommaren/hösten när de har vänt upp-och-ner på hela hagen får de ensilagebalar som de kan böka i och smaska på. Under hösten slaktas sedan grisarna efterhand med start i september och fortsätter in i oktober-november.
Vi har styckdetaljer av gris i gårdsbutiken efter tillgång och köttlådor under hösten. Gas används inte vid slakten av grisarna!
Läs mer om vårt griskött här