17/09/2018 Av Backgården

Nötkött

Köttet är hängmörat i 2-3 veckor & vacuummörat i 1-2 veckor, totalt 4 veckors mörning, detta för bästa smak och kvalitet.

Köttlådor

Vi styckar nötkött 1 till 2 gånger i månaden, kontakta oss för aktuella datum
Köttet i köttlådorna levereras styckat och uppmärkt i returback.
För att du som köpare själv ska kunna bestämma hur köttet ska vara förpackat är det bara hamburgarna som är vacuumpackade i lådan.

Stora lådan
ca 21 kg200 kr/kg
Innehåller: högrev, entrecote, biff, filé, fransyska, rostbiff, innanlår, ytterlår, rulle, lägg, grytbitar samt malet kött i form av styckfrysta hamburgare och/eller nymald oxfärs, grov eller finmalen.

Lilla lådan
ca 10 kg – 285 kr/kg
Innehåller: högrev, entrecôte, biff, filé, fransyska, rostbiff, innanlår & ytterlår.

Färskasse
5 kg – 735 kr
Innehåller: nymald oxfärs av hängmörat kött.
Välj mellan grovmalen (4,5 mm) och finmalen (3 mm)

Hängmörade, vakuumpackade och djupfrysta detaljer

Vi har följande detaljer i lager i gårdsbutiken, klicka här för att komma till specialdetaljer, t. ex inälvor.
Med reservation för slutförsäljning

  • BOG / BOGRULLE
  • BRINGA (tunn, benfri)
  • BRISKET
  • BUTCHERS STEAK / NJURTAPP
  • CLUB STEAK
  • DENVER STEAK / ZABUTON
  • ENTRECÔTE –
    • KÄRNA (skivad)
    • KAPPA (med / utan fettkappa)
  • FLANKSTEK
  • FLAPPSTEK
  • FLAT IRON / LUFFARBIFF
  • FRANSYSKA
  • GRILLBIFF (av Innanlår)
  • GRYTBITAR (0,5 & 1 KG/FÖRP)
  • HAMBURGARE
    • 4 st/förp (ca 0,6 kg)
    • 8 st/förp (ca 1,2 kg)
  • HÖGREV (bit)
  • HÖGREVSFÄRS (0,5 kg/förp)
  • HÖGREVSBURGARE (2 st/förp ca 0,3 kg)
  • HÖGREVSKÄRNA
  • INNANLÅR
  • LÖVBIFF (av Fransyska/Innanlår)
  • OXFILÉ
    • Halva
    • Mittbit
    • Huvud
    • Svans
  • OXFÄRS (0,5 kg/förp)
  • OXKIND
  • OXLÄGG (skivad)
  • PICHANA / ROSTLOCK (hel/skivad)
  • ROSTAS (bit / skivad)
  • ROSTBIFF (bit)
  • RULLE
  • RYGGBIFF med kappa, benfri (skivad)
  • SHORT RIBS
  • SJÖMANSBIFF (skivad av Ytterlår)
  • SMASHBURGER FÄRS 60% Entrecôte & 40% Brisket (0,4 kg/förp)
  • SPETTBITAR (av Innanlår)
  • SPIDER STEAK
  • T-BONE STEAK
  • TERES MAJOR
  • TOMAHAWK
  • TRI-TIP / TRIANGELSTEK
  • YTTERLÅR

Specialdetaljer:

  • LEDBEN
  • MÄRGBEN
  • OXHJÄRTA (delat)
  • OXKIND
  • OXLEVER
  • OXSVANS
  • OXTUNGA
  • TALG