Nötkött
Köttet är hängmörat i 2-3 veckor & vacuummörat i 1-2 veckor, totalt 4 veckors mörning, detta för bästa smak och kvalitet.


Köttlådor
Vi styckar nötkött 1 till 2 gånger i månaden, kontakta oss för aktuella datum
Köttet i köttlådorna levereras styckat och uppmärkt i returback.
För att du som köpare själv ska kunna bestämma hur köttet ska vara förpackat är det bara hamburgarna som är vacuumpackade i lådan.
Stora lådan
ca 21 kg – 200 kr/kg
Innehåller: högrev, entrecote, biff, filé, fransyska, rostbiff, innanlår, ytterlår, rulle, lägg, grytbitar samt malet kött i form av styckfrysta hamburgare och/eller nymald oxfärs, grov eller finmalen.
Lilla lådan
ca 10 kg – 285 kr/kg
Innehåller: högrev, entrecôte, biff, filé, fransyska, rostbiff, innanlår & ytterlår.
Färskasse
5 kg – 735 kr
Innehåller: nymald oxfärs av hängmörat kött.
Välj mellan grovmalen (4,5 mm) och finmalen (3 mm)
Hängmörade, vakuumpackade och djupfrysta detaljer
Vi har följande detaljer i lager i gårdsbutiken. Längst ner finns specialdetaljer, t. ex inälvor. Köttet är hängmörat i 2-3 v & vacuummörat i 1-2 v, dvs minst 4 veckors mörning! Vissa detaljer är extra hängmörade, se nedan!
Med reservation för slutförsäljning
- BRINGA (tunn, benfri)
- BRISKET
- BUTCHERS STEAK / NJURTAPP
- CLUB STEAK (HÄNGMÖRAD I 4 VECKOR)
- DENVER STEAK / ZABUTON
- ENTRECÔTE –
- KÄRNA (skivad)
- KAPPA (med / utan fettkappa)
- FLANKSTEK
- FLAPPSTEK
- FLAT IRON / LUFFARBIFF
- FRANSYSKA
- GRILLBIFF (av Innanlår)
- GRYTBITAR (0,5 & 1 kg/förp)
- HAMBURGARE
- 4 st/förp (ca 0,6 kg)
- 8 st/förp (ca 1,2 kg)
- HAMBURGERKASSE (3st 8 pack, ca 3,6 kg)
- HÖGREV (bit)
- HÖGREVSFÄRS (0,5 kg/förp)
- HÖGREVSBURGARE (2 st/förp ca 0,3 kg)
- INNANLÅR
- LÖVBIFF (av Fransyska/Innanlår)
- OXFILÉ
- Halv
- Mittbit
- Huvud
- Svans
- OXFÄRS (0,5 kg/förp)
- OXKIND
- OXLÄGG (skivad)
- PICHANA / ROSTLOCK (hel/skivad)
- PORTERHOUSE STEAK (HÄNGMÖRAD I 4 VECKOR)
- ROSTAS (bit / skivad)
- ROSTBIFF (bit)
- RULLE
- RYGGBIFF med kappa, benfri (skivad)
- SHORT RIBS
- SJÖMANSBIFF (skivad av Ytterlår)
- SMASHBURGER FÄRS – 60% Entrecôte & 40% Brisket (0,4 kg/förp)
- SPETTBITAR (av Innanlår)
- SPIDER STEAK
- STRIMLAT NÖTKÖTT (0,5 kg/förp)
- T-BONE STEAK (HÄNGMÖRAD I 4 VECKOR)
- TERES MAJOR
- THOR’S HAMMER
- TOMAHAWK (HÄNGMÖRAD I 4 VECKOR)
- TRI-TIP / TRIANGELSTEK
- YTTERLÅR
Specialdetaljer:
- LEDBEN
- MÄRGBEN
- OXHJÄRTA (delat)
- OXKIND
- OXLEVER
- OXSVANS
- OXTUNGA
- TALG